Kuinka valita halli?

Mitä pitää ottaa huomioon hallia valitessa:

 • Ovien lukumäärä ja koko;
 • Telttakankaan paksuus ja kiristysjärjestelmä;
 • Rungon metallirakenteen paksuus, etäisyys kaarien välillä;
 • Ankkureiden määrä ja pituus, varastohallin kiinnitys maahan;
 • Muiden asiakkaiden katsaukset;

Markkinoilla olevien hallien vertailu

Kuten varmaan tiedätte, markkinoilla on valtava määrä halleja tarjolla, teltta- ja metallihalleja, puisia rakenteita jopa puhallettavia. Monet asiakkaat tekevät vääriä ratkaisuja – näihin on syynsä – jokainen myyjä kehuskelee omaa tuotettaan. Ja kuten aina, totuus on jossain siinä välissä.

Esimerkiksi: metalliseinäisiä halleja pidetään turvallisempina ja kestävämpinä verrattuina telttahalleihin ja se onkin osittain totta. Joskus kuitenkin niissä käytetään 0.2 – 0.3 mm paksuista metallilevyä. Sitä ei voida pitää turvallisena suojana omaisuudellenne, koska se vastaa samaa kuin paksuun folioon kääriminen. Kuten sanonta kuuluu: kaikki lukot ovat samanlaisia, ero on vain käytetyissä työkaluissa, sen vuoksi paras tapa estää varkauksia on hälytysjärjestelmä.

 

Kunnolliset, korkealaatuisesta metallilevystä valmistetut hallit ovat 3 – 4 kertaa kalliimpia kuin tarjoamamme telttahallit. Markkinoilla on kuitenkin tarjolla metallihalleja, joiden hinnat ovat suunnilleen samoja tai hieman korkeampia kuin meidän. Mutta kiinnittäkää huomiota seuraaviin asioihin: runkorakenteet, etäisyys kaarien välillä, putkien paksuus. Älkää unohtako että lumi kerääntyy metallilevylle, kun taas teltan pinnasta se yksinkertaisesti vain valuu alas.

Toinen äärimmäisyys – varastoteltat, jotka on koottu tai asennettu kuin väliaikaiset verannat (ohuet putket yhdistettynä ilman ruuveja, kiinnitetty maahan yksinkertaisilla teltannaruilla jne) tällaiset mallit ovat hyvin halpoja. Mutta miettikääpä, haluatteko olla tällaisessa hallissa lumisena talvena tai myrskytuulella?!

Tässä tapauksessa neuvomme on yksinkertainen – kerätkää niin paljon tietoa kuin saatte, älkääkä uskoko alhaista hintaa tai lupauksia. On tarpeen löytää tasapaino hinnan, tarpeen ja laadun suhteen.

Meidän halliemme edut

Kaikissa malleissamme on vaihtoehtoja, jotka sopivat eri ilmasto-olosuhteisiin. Ei ole yhtä yleistä mallia, joka olisi suunniteltu Espanjaa ja Suomea varten.

Hinta/laatusuhde. Emme pyydä teitä maksamaan sopimatonta hintaa halleistamme, mutta jos alennamme hintaa, silloin sillä on suora vaikutus tuotteen laatuun ja te, asiakkaana, ette varmaankaan halua sitä – valmistajalla on aina olemassa mahdollisuus säästää. Kaiken lisäksi parannamme jatkuvasti tuotteitamme välttääksemme ongelmia tulevaisuudessa mieluummin kuin odottaisimme niiden ilmestymistä.

Kaikilla tuotteillamme on takuu sekä takuuhuoltopalvelu.

Meidän lähes kaikki telttahalli-, kasvihuone- ja suojahallimallimme ovat valmiina varastossa. Toimitus tapahtuu muutaman päivän sisällä tilauksen vahvistamisesta.

Kokoonpano on yksinkertaista. Jos haluatte säästää ja rakentaa hallin, kasvihuoneen tai suojan itse – autamme aina teitä. Valitsemanne tuotteen mukana toimitamme teille ohjekirjan, jossa on kokoonpanokuvia ja videot nettisivullamme ja jos on tarpeen, asiantuntijamme ovat aina valmiina auttamaan teitä !

Korjaaminen on hyvin yksinkertaista. Jos hallinne vaurioituu, sen voi aina juottaa tai liimata purkamatta hallia.

Jos teille tulee tarve siirtää halli toiseen paikkaan, voitte tehdä sen pienellä vaivalla. Tämä on oleellinen asia jos halli on vuokratontilla

Hallien hoito ja ylläpito

Suosittelemme tarkastamaan seuraavat asiat kerran vuodessa tai omien tarpeidenne mukaan – useamminkin:

Hallin metallirakenteet – varmistakaa, että kaikki ruuvit ja kiinnittimet on kiristetty, ei löysänä.

Telttakankaan kunto – tarkastakaa ja varmistakaa ettei telttakangas ole vahingoittunut, ilmasto-olojen vaihtelun tai ääriolosuhteiden takia. On myös tärkeä tarkastaa ettei telttamuovi ole löysänä vaan tarpeen kireänä.

Lumikuorma – on tärkeää ettei odoteta liian kauan vaan poistetaan talven aikana kerääntynyt lumi. Jos lunta on kertynyt, niin nostakaa telttamuovia pehmeästi sisäpuolelta luudalla tai harjalla (ei saa käyttää teräviä tai muita muovia vahingoittavia esiteitä).

Telttahallin kiinnitysköydet – varmistakaa että köydet jotka kiinnittävät muovin metallirakenteisiin on kunnolla kiristetty ja pitävät teltan kireyden oikeana.

Telttahallin ilmastointi

Prosessi, jolla käytetty ilma poistetaan hallitilasta ja korvataan raikkaalla ilmalla. Tämän prosessin aikana on tarpeen tai välttämätöntä, että ilma suodatetaan, lämmitetään tai viilennetään, kosteutetaan tai kuivataan. Ilmanvaihto tapahtuu suljetussa tilassa ja prosessissa:

 • lisätään O₂ ilmaan
 • alennetaan CO₂ pitoisuutta
 • poistetaan ylimääräinen vesihöyry
 • poistetaan ilman saasteita

 

Yksinkertaisin keino rakennuksen ilmastointiin on luonnonmenetelmä, kun ilmaa tulee tilaan rakennuksessa olevien rakojen, mikroilmastoinnin aukkojen, ovien tai erityisten ilma-aukkojen kautta ja ilma poistuu pystyjen vetokanavien kautta, normaalin ilman poistumisen tapaan – lämmön ylösvirtauksen avulla.

Toinen ilmastointikeino on mekaaninen. Ilmaa syötetään ja sitä poistetaan tilasta ilmastointilaitteen avulla.

 

Tarkoituksen mukaan mekaaninen ilmanvaihto jakaantuu:

 

 • ilmanpoistojärjestelmiin, jotka poistavat käytetyn ilman
 • ilmansyöttöjärjestelmiin, jotka syöttävät ulkoilmaa, joka voidaan tarpeen mukaan puhdistaa ja lämmittää.

Tiivistymisen/ Kondensaatioveden estokalvo

Kun lämmin, kostea ilma kohtaa viileämmän pinnan, syntyy kondensaatio – toisin sanoen, syntyy vettä. Näin tapahtuu, koska ilma, joka jäähtyy pinnoilla, ei pysty sitomaan kosteutta kuten lämmin ilma. Estokalvo auttaa alentamaan kondensaatio-veden määrää tiloissa.

 

Kondensaatioveden estokalvoja, joita kutsutaan myös vedenpitäviksi kalvoiksi, käytetään suojaamaan kaikentyyppisiä kattopintoja. Kalvoja käytetään yleensä kaltevilla katoilla, joissa ei käytetä eristystä, koska kondensaatioveden estokalvoilla on matala höyryn läpäisevyys verrattuna diffuusiokalvoon, mutta sillä on erittäin suuri kulumiskestävyys.

 

Aloitetaan siitä, millaisia kattokalvoja on olemassa. On kolmenlaisia kattokalvoja: kondensaatioveden estokalvoja (membraaneja), diffuusiokalvoja (membraaneja) ja höyryeristekalvoja. Kondensaatioveden estokalvo maksaa 0.30 – 0.50 € / m². Se on suunniteltu asennettavaksi eristämättömien ullakoiden laudoituksiin.  Kalvo on teknisesti vanhentunut, se on pitemmän aikaa korvattu edistyneemmillä tuotteilla – diffuusiokalvoilla. Diffuusiokalvon hinta on käytännössä sama kuin kondensaatioveden estokalvolla, mutta ominaisuuksiltaan se on paljon edistyneempi. Kondensaatioveden estokalvo ei päästä höyryä läpi pohjasta päin, kun taas diffuusiokalvo antaa kattorakenteen ”hengittää”. Lisäksi diffuusiokalvo suojaa kattorakenteita kondensaatiolta, joka syntyy katon alle. Diffuusiokalvon hinta on 0.30 – 1.5. € / m². Diffuusiokalvojen valikoima on hyvin laaja ja vaikka nimikkeet ovat samankaltaisia, niin tekniset ominaisuudet ovat hyvinkin erilaisia. Sen vuoksi on olemassa riski, että käytetään diffuusiokalvoa, joka on tarkoitettu seiniin, vaikka tehdään kattoasennusta.  Kattoa tehdessänne välttäkää kaksikerroksista diffuusiokalvoa, koska se on tarkoitettu erityisesti seiniin. Ei ole suositeltavaa ostaa ohuinta kalvoa, koska se rikkoontuu hyvin herkästi. Höyrysulkukalvot on suunniteltu suojaamaan eristekerrosta sisätilasta tulevalta höyryltä. Höyrysulkukalvon hinta on 0.13 – 0.5 c / m². Näiden kalvojen käyttö on hyvin yksinkertaista, tärkeintä on tiivistää saumat tarrateipillä, jotta varmistuu että kalvo tekee tehtävänsä asianmukaisesti.